יש לנו תור לבדיקת זרע ועלינו להביא זרע למעבדה בשעה 10 בבוקר בקונדום הלכתי השאלה היא האם מותר לנו לקיים יחסי אישות בשעות היום כשיש אור בחוץ?

מותר במקום צורך לקיים יחסי אישות ביום רק כתבו הפוסקים שצריך שיהיה חדר אפל כלומר להחשיך את החדר לגמרי שלא יגיע אור מבחוץ או מחדר אחר ואז במה שלכם שאין ברירה מותר לקיים יחסי אישות.

אני בהריון ראשון, סובלת מסוכרת הריון ומטופלת באינסולין היום הייתי בביקורת במרפאת הריון בסיכון והרופא המליץ לי על זירוז בשבוע 38 מה עלי לעשות?

מבחינה הלכתית אם יש המלצה רפואית לעשות זירוז בגלל סיכון לאשה או לעובר מותר ואף רצוי לעשות זירוז ולכן במקרה שלך שיש המלצה רפואית לעשות זירוז בגלל חשש לפרע כתפיים עלייך לשמוע לקול הרופאים בזה.

אני כעת באמצע מחזור טיפול של הפריה חוץ גופית ואני מזריקה כל יום זריקות של גונאל אף – שאלתי היא אם מחר בשבת מותר לי להזריק את הזריקה?

זריקות אלו הם תת עוריות ואין ודאות שיצא דם ולכן מותר לך להזריק אותם בשבת ללא כל חשש של חילול שבת, רק צריך להזהר מאיסור סוחט בהכנה של המקום המוזרק עם האלכוהול.

אני נשואה כחצי שנה ועדיין לא זכיתי להיפקד אני מקבלת וסת כל 24 יום הייתי אצל הרופא והוא אמר שהביוץ יוצא באמצע השבעה נקיים ולכן המליץ לי לפנות לרב כדי שיתיר לי לטבול בלי שבעה נקיים מה הרב אומר על כך?

ראשית יש להבהיר שאין היתר הלכתי כלל לטבול לפני ספירת שבעה נקיים כדת וכדין, בקשר לבעייה שהביוץ יוצא באמצע השבעה נקיים – ישנו פתרון תרופתי פשוט לכך. עלייך לפנות למכון ולקבל את כל המידע שיוכל לעזור לך להרות בעז"ה.

אנו נשואים שנה וחצי ללא ילדים והיינו היום אצל רופא הפריון שהפנה את שנינו לבדיקות – את אשתי לבדיקות דם ואולטרסאונד ואותי לבדיקת זרע. ובכן שאלתי אם מותר לי לעשות בדיקת זרע ואם כן כיצד אבצע אותה?

התשובה לשאלתך תלויה בכמה נתונים חשובים שעלי לדעת כדי שאוכל לתת לך  מענה הלכתי ורפואי הולם ולכן אמליץ לך לפנות למכון לייעוץ עם רב כדי שתקבל מענה לגבי ההיתר לבדיקת זרע וכן צורת מתן הזרע מבחינה הלכתית.

הציעו לי ולבעלי לעשות בדיקות סקר גנטיות קודם ההריון רציתי לדעת מה דעת ההלכה בזה?

בהחלט רצוי מאוד גם מבחינה הלכתית לבצע בדיקות סקר גנטיות כדי לגלות נשאות גנטית למחלות תורשתיות ובכך למנוע הולדת ילדים חולים. גם אם ימצא שבני הזוג שניהם או כל אחד לחוד נשא למחלה גנטית יש דרכים רפואיות והלכתיות להביא ילדים בריאים לעולם.

אני בת 45 והתקשרו אלי ממחלקת הפריה חוץ גופית ושאלו אותי אם אני מעוניינת לשלם עבור המשך הקפאת העוברים שיש לי שם ואם לא ישמידו אותם מה עלי לעשות?

לפעמים יש לזוג אירועים לא צפויים בחייו שבגינם הוא מחליט להביא עוד ילדים לעולם לכן כדאי לך לחשוב היטב על משמעות השמדת העוברים. אם את בטוחה שלא תעשי בהם שימוש בעתיד מותר לך מבחינה הלכתית לא להמשיך את הקפאתם ובכך לגרום להשמדתם.

לצערי אני סובל מאזוספרמיה (חוסר מוחלט של תאי זרע) והרופא פריון ממליץ על ניתוח להפקת זרע מהאשך (מיקרוטסה) בו פותחים את האשך ונוטלים ממנו דגימה לצורך חיפוש זרע – שאלתי אם אין בזה חשש של איסור פצוע דכא?

רוב ככל הפוסקים התירו לבצע ניתוח כעין זה ואין בזה חשש של פצוע דכא מכמה סיבות א. כיון שהאשך מתרפא והנקב נסתם ועוד שפעולה של פצוע דכא שהתורה אסרה הוא פעולה הגורמת לעיקור אבל כאן אדרבה הניתוח גורם להבאת ילדים לעולם, בכל מקרה לפעמים יש פתרונות לפני ניתוח, וגם בניתוח עצמו יש שיטות שונות, לכן […]

עשיתי אולטרסאונד וגינלי לצורך מעקב זקיקים והטכנאית אמרה שראתה דם על המתמר האם אני אסורה

ראיית דם על המתמר נחשבת כמו ראיית דם בבדיקה ולכן יש לאסור כל שנראה דם על המתמר אא"כ בודקת טהרה תבדוק ותראה שיש פצע וכיו"ב, במקביל מומלץ לפנות למכון על מנת לשמוע את כל פרטי המקרה ולראות אם יש מקום לטהר.

רוצה לדבר איתנו? להתייעצות

מכון דורות מעניק את כל המעטפת למאותגרי פריון, הכוונה הלכתית, ייעוץ רפואי, סיוע כלכלי, ליווי רגשי, השגחה ופיקוח במעבדות ובבתי החולים.
פרטים אישיים
במה נוכל לעזור לך?

הצטרפו לניוזלטר שלנו

מאמר חודשי מרתק ועדכונים מהנעשה במכון